Na kombuchę, popularny w ostatnich latach napój na bazie sfermentowanej herbaty, trzeba bardzo uważać. Ma niewątpliwie prozdrowotne adekwatności, ale także bardzo niskie pH, dużo fluoru i może zawierać więcej alkoholu niż piwo – mówi badaczka Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie. Badania nad kombuchą prowadzi dr hab. Karolina Jakubczyk z Zakładu z Zakładu Żywienia Człowieka i Metabolomiki...
- Strona główna
- Edukacja
- Uwaga na kombuchę
Powiązane
Nowa nadzieja dla milionów: Odkryto, jak HIV wnika do DNA
10 godzin temu
Nowe wytyczne dla szkół. Chodzi o drony
10 godzin temu
Wybór mieszkań na wynajem najmniejszy od trzech lat
10 godzin temu
Polecane
"Żyłam życiem marzeń w Paryżu, ale wróciłam do Polski"
12 minut temu
Test IQ, który rozwiąże tylko prawdziwy bystrzak
1 godzina temu
"Top Model". Monika Antosz
6 godzin temu
"Top Model". Robert Kaznowski
6 godzin temu
"Top Model". Krzysztof Lib
6 godzin temu
"Top Model". Michał Kot
6 godzin temu