W dniu 07.12.2023r odbył się w naszej szkole konkurs gastronomiczny pod hasłem „Potrawy Bożonarodzeniowe”.
Wzięło w nim udział 7 zespołów 2- osobowych z klasy 1-3. Zadaniem uczniów było przygotowanie potrawy świątecznej oraz nakrycie stołu adekwatne do tematyki konkursu.
Pierwsze miejsce zajęli uczniowie klasy 3TGS Bartłomiej Mączka, Piotr Grabka. Wykonali Capuccino
z grzybów leśnych, Pierś z kaczki sous vide na puree orzechowym z sosem śliwkowym.
Drugie miejsce uczniowie klasy 2TGF Julia Gronek, Zuzanna Karpeta – Pieczeń z jelenia z sosem śliwkowym i kaszą gryczaną, Piernik.
Trzecie miejsce uczniowie klasy 1TGS Lena Faliszewska, Wiktoria Mendak – Barszcz czerwony
z uszkami, Śledż pod pierzynką, Ciasto świąteczne, Kompot z suszu.