W poniedziałkowe popołudnie w Oddziale dla dzieci i młodzieży odbyły się warsztaty kulinarne ‘Książkowe Frykasy”. Tym razem robiliśmy ciasteczkowe, kolorowe jeżyki.
Najpierw Pani prowadząca warsztaty zmieliła herbatniki. Potem dodaliśmy do nich masę kajmakową. Z gotowej masy formowaliśmy jeże, które ozdabialiśmy. Każdy z uczestników warsztatów sam decydował czym ozdobił, posmarował, posypał swojego jeżyka. Do wyboru mieli: drażetki, wiórki kokosowe, słone paluszki, kolorowe posypki oraz duuuuuuużo czekolady. Wspaniałe zapachy rozniosły się po całej bibliotece a ciasteczkowe jeżyki powędrowały z dziećmi do ich domów.
Efekty naszej pracy możecie zobaczyć w fotorelacji.
Zapraszamy na kolejne warsztaty, które odbędą się w listopadzie – na pewno będzie smacznie, zdrowo i kolorowo..
Do zobaczenia.