Uczennice ZSP 2 CKZ im. T. Kościuszki w Łowiczu odniosły sukces w XLVII Olimpiadzie Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie - 1. miejsce w klasyfikacji drużynowej oraz najwyższe lokaty w klasyfikacji indywidualnej. Zwyciężyła Anna Bury z klasy 4 technikum technologii
żywności. Drugie miejsce zajęła Klaudia Dobrogowska, a czwarte – Kinga Koza, obie z klasy 5 technikum technologii żywności. Ogólnopolska XLVII Olimpiada Wiedzy o Mleku i Mleczarstwie odbyła się w dniach 10-12 marca w Zespole Szkół nr 3 im. S. Staszica we Włoszczowie. W klasyfikacji drużynowej najlepsza okazał się Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 CKZ im. T. Kościuszki w Łowiczu, zajmując 1. miejsce. Kolejne miejsca zajęły drużyny z Rypina i Wysokiego Mazowieckiego.
W klasyfikacji indywidualnej uczennice szkoły na Blichu wywalczyły najwyższe lokaty. Zwyciężyła Anna Bury z klasy 4 technikum technologii żywności. Drugie miejsce zajęła Klaudia Dobrogowska, a czwarte – Kinga Koza, obie z klasy 5 technikum technologii żywności.
W zmaganiach wzięło udział 44 uczniów, którzy przez trzy dni rywalizowali w trzech etapach: teoretycznym, praktycznym i ustnym. Pierwszego dnia uczestnicy zmierzyli się z pytaniami dotyczącymi mikrobiologii, technologii mleczarskiej oraz aparatury przemysłowej.
Drugiego dnia odbył się etap praktyczny. Zadanie w tej części wymagało umiejętnośc