Bywa, iż lekcje u naszych hotelarzy zamieniają się w hotelową kuchnię i salę śniadań. Tak właśnie było wczoraj na lekcjach klasy IIh. Młodzież w ramach przedmiotu Przygotowywanie i Podawanie Śniadań pod okiem nauczyciela Roberta Gorgola przygotowywała potrawy śniadaniowe. Tematem przewodnim były potrawy z jaj gotowanych: jajko na twardo, na miękko, jajko mollet, po wiedeńsku, czy „jajko w koszulkach” nazywane też „poszetowym”. Jak widać na zdjęciach nie tylko jajka były. Uczniowie, bardzo kreatywni z resztą, wykonywali inne potrawy oraz przygotowywali nakrycia śniadaniowe. Nie zabrakło warzyw, sera i wędlin. Na stole pojawiło się choćby pyszne guacamole ! Młodzież mówiła: „takie lekcje to mogłyby być zawsze”! Gratulujemy naszym hotelarzom kreatywności i zaangażowania! niedługo kolejne zajęcia, których tematem będą potrawy z jaj smażonych. Już nie możemy się doczekać tych omletów, jaj na boczku i jajecznicy ze szczypiorkiem