Tym, co często gości w pudełkach śniadaniowych wyprawianych do szkoły pociech, są nieodzowne kanapki. W poradnikach sporo przeczytamy o tym, by były one kolorowe, treściwe, bogate w zielone składniki. Ale czy muszą być takie "suche"? Czy można je jakoś ulepszyć, aby jeszcze bardziej zachęcały dzieci do jedzenia i stały się swego rodzaju przysmakiem? Do ich podrasowania idealnie nadają się opiekacze tzw. sandwichery.
Dlaczego opiekane kanapki smakują tak wybornie? Przede wszystkim w wyniku podgrzania na płytkach grzewczych urządzenia są ciepłe. Zawarte w nich składniki stają się mniej suche, roztaczają zapachy i zespalają się ze sobą dzięki np. roztopionemu serowi. Opiekacze sprawiają, iż kanapki nie tylko zyskują zwarty kształt. Również ich "skórka" ulega działającej na wzrok i smak przemianie – staje się zarumieniona i chrupiąca.
Oczywiście, poziom tej metamorfozy warunkuje jakość zastosowanego opiekacza. Wśród specjalistów od opiekania renomą cieszy się Breville, wywodzący się z Australii producent artykułów małego AGD. To w jego ofercie znajdują się nowoczesne opiekacze do kanapek, dzięki którym rodzice mogą łatwo i przyjemnie przygotować pyszny lunch szkolny dla swoich dzieci. Duża w tym zasługa innowacyjnej powłoki DuraCeramic.
W stosowanych do opiekania urządzeniach Breville użyto specjalnej powłoki ceramicznej, która zapewnia wyjątkową wydajność, niezrównaną trwałość, bezpieczeństwo stosowania, szybsze nagrzewanie i wygodę użytkowania, w tym łatwość czyszczenia. To ona pokrywa płyty grzejne, na których, ustawiając odpowiednią temperaturę, można przygotować opiekane przekąski dla domowników, w tym dla dzieci do szkoły.
Powłoka DuraCeramic przekazuje ciepło wydajniej niż zwykłe powłoki nieprzywierające. Dzięki jej obecności można wyczarować idealnie wypieczone i ciepłe kanapki. Oprócz ulubionych klasycznych sandwichów sprowadzone do domowej kuchni opiekacze DuraCeramic ze stajni Breville pomogą w przyrządzeniu smakowitych tostów, ciastek i innych przekąsek serwowanych na bazie pieczywa o różnej grubości.
Wśród kluczowych atutów tego innowacyjnego rozwiązania można wymienić też niezwykłą wytrzymałość. Unikalna struktura ceramiczna powłoki znacząco zwiększa jej odporność na zarysowania i uszkodzenia w porównaniu z tradycyjnymi odpowiednikami, od których jest choćby czterokrotnie trwalsza. Dlatego sandwichery z płytkami grzewczymi, które są nią pokryte, cieszą się opinią urządzeń służących przez wiele lat.
Zachowanie nienagannego wyglądu i funkcjonalności na długo przez opiekacze do kanapek z DuraCeramic wzmacnia też bezpieczeństwo stosowania. Spada bowiem znacząco ryzyko przypalenia potraw. Tym bardziej iż niekonwencjonalna powłoka cechuje się doskonałymi adekwatnościami nieprzywierającymi. W tym kontekście warto też wspomnieć o tym, iż nie zawiera szkodliwych dla zdrowia substancji, takich jak PFOA czy PTFE.
Rodziców, którzy muszą wstać "skoro świt", by przyszykować idącym do szkoły pociechom lunch w śniadaniówce, ucieszy z pewnością oszczędność czasu, jaką dają nowoczesne opiekacze Breville. Otóż skracają one czas przygotowania kanapkowych przekąsek na wynos choćby o 20 proc., porównując je pod tym względem z urządzeniami wyposażonymi w zwykłe powłoki zapobiegające przywieraniu.
Poza szybszym gotowaniem domownicy docenią również wygodę użytkowania estetycznie wykończonych opiekaczy pasujących do każdej kuchni. Prosta konstrukcja z kontrolkami zasilania i temperatury, uchwytem, zatrzaskiem i przyciskami zwalniającymi ułatwi robienie drugiego śniadania do szkoły. Opiekacze są niezwykle łatwe w czyszczeniu, a to za sprawą powłoki chroniącej przed przywieraniem potraw do płytek.
Z opiekaczami Breville przygotowanie idealnych kanapek i innych przekąsek na ciepło do szkoły będzie udane, szybkie, bezpieczne i wygodne, a ten poranny rytuał będzie można powtarzać przez długie lata, nie obawiając się obarczającej środowisko częstej wymiany opiekacza. A jeżeli dzieci uwielbiają gofry, to dobra wiadomość jest taka, iż powłokę DuraCeramic ma też gofrownica Breville. Sprzęty czekają w oficjalnym sklepie producenta.