Mamy zaszczyt poinformować Państwa, iż do grona naszych partnerów naukowych dołączyła kolejna warszawska uczelnia wyższa. 9 kwietnia 2025 r. w budynku naszego Liceum podpisana została umowa o współpracy pomiędzy Wydziałem Technologii Żywności SGGW w Warszawie i Liceum Ogólnokształcącym z Oddziałami Dwujęzycznymi im. A. Mickiewicza w Piastowie.
Umowę z ramienia Uczelni podpisał Dziekan Wydziału, dr hab. Rafał Wołosiak, profesor SGGW natomiast Liceum reprezentowała pani Hanna Babikowska, dyrektor szkoły.





Współpraca, która ma przyszłość!
Z dumą rozwijamy partnerstwo z Liceum Ogólnokształcącym z Oddziałami Dwujęzycznymi im. A. Mickiewicza w Piastowie! Uczniowie tej szkoły wzięli udział w warsztatach z cyklu „Laboratoria przyszłości”, gdzie zanurzyli się w świat nauki o żywności, biotechnologii i innowacyjnych rozwiązań dla przyszłości planety (i nie tylko!)
Tematy warsztatów? Fascynujące!
„Food made from microorganisms – what we will eat on Mars?”
„What do cheese packaging and artificial skin have in common?”
Młodzież uczestniczyła również w webinarium promującym nasz kierunek studiów Food Science – Technology and Nutrition, gdzie pokazaliśmy, jak wiele możliwości rozwoju daje nowoczesna nauka o żywności.
To nie wszystko! Niedawno podpisaliśmy oficjalną umowę o współpracy, a nasi naukowcy gościli także na dniu otwartym w liceum. Mamy nadzieję, iż to dopiero początek wspólnej drogi i z przyjemnością powitamy dzisiejszych licealistów w przyszłości w gronie naszych studentów!
Do zobaczenia na kolejnych wydarzeniach – i być może… na zajęciach!


Źródło: https://www.facebook.com/share/p/15vLvsPSQo/