Każdy w swoim życiu próbował kiedyś pizzy, o której nie może zapomnieć do dziś. Pizzy, która jest nie do podrobienia. Pizzy, która swym smakiem pobudza wspomnienia i zabiera myśli do miejsca, w którym była serwowana. Pizzę kochają wszyscy, niezależnie od wieku. Starsi doceniają pochodzące z Włoch aromatyczne dodatki oraz perfekcyjnie wyważony sos pomidorowy. Dzieci natomiast uwielbiają połączenie ciasta drożdżowego, sera oraz ilość kolorów, jakie ma w swojej gamie pizza. Większość dzieci choć raz w życiu próbowało pizzy, ale kilka z nich miało okazję stworzyć własną.

16 czerwca w pracowni KOGEL MOGEL dzieci miały okazję poznać tajniki powstawania pizzy. Po zapoznaniu się z techniką wykonania pizzy, wcieliły się w rolę kucharzy i przyrządziły swoje własne pizzę. Każdy z uczestników otrzymał specjalny fartuch. Na stanowiskach pracy przygotowano wcześniej kulki ciasta, wałek, podkładki oraz przeróżne składniki. Każdy mógł skomponować swoją, wyjątkową pizzę. Wyglądały cudownie, a jeszcze lepiej smakowały. Wszystkim kucharzom aż się uszy trzęsły!










