Nowinki cukiernicze nie są im obce

golub-cgd.pl 20 godzin temu

Młodzież z Branżowej Szkoły I stopnia przy Zespole Szkół Nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu wzięła udział w Targach Cukierniczych i Lodziarskich Expo SWEET w Warszawie. W ten sposób uczniowie zdobywają wiedzę o nowych technologiach w dziedzinie cukierniczej. W środę (19 lutego) odbył się wyjazd młodzieży z Branżowej Szkoły I stopnia przy Zespole Szkół Nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu na Targi Cukiernicze i Lodziarskie Expo SWEET w Warszawie. Uczniowie mieli szansę nie tylko dowiedzieć się, ale także posmakować nowych propozycji cukierniczych i lodziarskich, zapoznać z nowymi technologiami i światowymi trendami w dziedzinie cukierniczej. Dużym zainteresowaniem cieszyła się pokonkursowa wystawa tortów dekoracyjnych. Wszyscy mogli znaleźć dla siebie coś interesującego i skosztować wielu pyszności, zwłaszcza lodów, których wybór był ogromny. – Było słodko, kolorowo i bardzo inspirująco, na pewno wiele pomysłów przeniesiemy na szkolny grunt – opowiada Marta Malinowska, nauczycielka przedmiotów zawodowych w Zespole Szkół nr 3 w Golubiu-Dobrzyniu. – Zimowa pogoda nie przeszkodziła nam w spacerze przez miasto. Przeszliśmy przez kilka historycznych miejsc oraz warszawską starówkę. Na pewno w przyszłym roku również wybie

Idź do oryginalnego materiału