Wydział Zarządzania Uniwersytetu Warszawskiego od lat jest dumnym partnerem programu EIT Food MFS, kształcąc studentów w zakresie innowacji i komercjalizacji rozwiązań w sektorze żywności.
Po raz kolejny studenci aktywnie uczestniczą w letniej szkole przedsiębiorczości w Barcelonie, gdzie rozwijają innowacje zmieniające jakość, bezpieczeństwo i dostępność żywności w globalnym łańcuchu dostaw.
To dwa tygodnie pełen intensywnej nauki, międzynarodowych inspiracji i rozwoju osobistego.
Studenci pracowali nad nowymi produktami i modelem ich komercjalizacji konceptów z obszarów:
- Ekologiczne opakowania
- Wysoko białkowa mączka z insektów
- Kontrola konsumpcji cukru przez konsumentów
- Żywność dla dzieci
- Żywność dla kobiet w okresie menopauzalny
- Zrównoważone i lokalnie produkowane przekąski – które zarówno smakują jak wpływają na zrównoważoną gospodarkę witaminową naszego organizmu.
Program EIT MFS to wyjątkowa ścieżka rozwoju dla tych, którzy chcą mieć realny wpływ na przyszłość całego łańcucha żywności i żywienia.
Trzymamy kciuki, aby stworzone pomysły spotkały się z rynkowa akceptacja i sukcesem ich twórców.
Program EIT Food Master in Food Systems prowadzony jest na Wydziale Zarządzania UW pod kierownictwem dr hab. Agnieszki Wiśniewskiej.
Więcej informacji: https://learning.eitfood.eu/courses/master-in-food-systems/